top of page

Spirituele groepsreis naar Saintes Maries de la Mere Frankrijk

20 Juni t/m 25 Juni 2023

Leven als een Roma in Frankrijk

When the land is your garden and the sky is the limit… you are free as the wind

Saintes Marie sde la Mere het pelgrims oord van de Gittans

In Saintes Maries de la mere vereren ze Santa Sarah ze noemen haar the Black one.

Mensen komen om het beeld van Santa Sarah aan te raken en om haar blessing te vragen. De legende verteld dat Saintes Maries de la Mere de plaats is waar 3 vrouwen alle 3 genaamd Maria, Lazarus en vele anderen die dicht bij Jesus stonden arriveerden met de boot vanuit Israel Jerusalem. Ze waren niet vermoord maar op een boot gezet om te kunnen vluchten zonder eten en water over zee. Ze verlieten het heilige land en overleefden en arriveerde uiteindelijk in Saintes Maries de la Mere De wind heeft hun naar zuid Frankrijk gebracht. Sarah zou de dochter van Christus en Maria Magdalena zijn. De Romani people komen hier om hun Heilige Patrones Sarah te aanbidden.

Hoewel de traditie van de aankomst van de drie Maria's in Frankrijk stamt uit de hoge middeleeuwen, bijvoorbeeld in de 13e-eeuwse Gouden Legende, verschijnt de heilige Sarah voor het eerst in Vincent Philippons boek The Legend of the Saintes-Maries (1521), waar ze wordt afgeschilderd als "een liefdadige vrouw die mensen hielp door aalmoezen te verzamelen, wat leidde tot de populaire overtuiging dat ze een zigeuner was." Vervolgens werd Sarah door Romani people geadopteerd als hun heilige.

Het zigeunerleven is het pure armoede of is het onthechte zwerversbestaan de ultieme vrijheid en maakt het je beschikbaar als instrument van God.

De Gipsy’s, een reizend nomaden volk, deze leefstijl heeft me altijd aangetrokken. Ze hebben de dans de kunst en de muziek, leven in de natuur met hun paarden en honden en hebben kennis van edelstenen. Ze trekken verder als ze voelen dat het tijd is om verder te gaan. Ze zijn vrij om te gaan als ze het niet meer bevalt of te koud word.

The travel spirit vertelt je wat te doen het is je instinct en weet wanneer er gevaar dreigt.

Je laten leidden door je ziel zorgt dat je je blijft verwonderen en daar bent waar je moet zijn.

Niet voor je huis hoeven werken zorgt dat je uit het systeem bent waardoor je ongebonden bent en beschikbaar voor het allerhoogste.

Een echte pelgrim heeft geen huis en is ongebonden.

24 mei is de feestdag van Saintes Sarah waar we uiteraard bij zijn.

Als groep gaan we deze week deelnemen aan het zigeuner leven en zal de bedoeling waarom we daar zijn zich ontvouwen.

Wil jij erbij zijn bij deze spirituele groepsreis?

Neem dan contact op via cecilevloet@planet.nl

bottom of page